Dikke blonde naar slanke(re) brunette

Friday, February 17, 2017

Elke maand ga ik hier op mijn online dagboek iets noteren dat ik bereikt heb.
Een hoogtepunt of verandering in mijn leven waar ik trots op ben.
Want door stil te staan bij wat je voor elkaar kreeg in de voorbije jaren,
ontdek je de kracht die je in je draagt om door te gaan.

Elke dag voer ik een strijd met mijzelf. Ik ben op zoek naar wie ik ben of naar wie ik hoor te zijn. Mijn hoofd zegt dat ik een sarcast ben met een gesuikerd hart en gevoel voor humor. Toch heb ik elke dag de drang om mijzelf te willen bewijzen en aan te passen aan de maatschappij. Vandaag scrolde ik door mijn Facebookfoto's - diegene dat ik angstvallig voor iedereen verborgen hield. Zes jaar geleden was ik immers een blondinne met wat meer kilo's en vet aan haar lijf. Op een dag draaide ik een knop om en besloot ik te vermageren. Mijn haren werden terug bruin en mijn lijf begon meer te lijken op wat ik wou. Het was een lange weg maar vandaag kan ik trots zeggen dat er serieus wat vet van mijn lijf is afgevallen. Vandaag zie ik mijzelf al liever. Ik durf luidop zeggen dat ik best tevreden ben met mijn lijf. Ik heb het gevoel dat ik - en ik alleen - opnieuw de eigenaar ben van dat lichaam. Elke dag bereiken we iets - soms zo klein dat je het amper ziet. Ik besefte pas hoeveel ik veranderd ben toen ik de beelden naast elkaar had gezet. 

Vandaag ben ik trots op de uiterlijke en innerlijke transformatie die ik ondergaan heb. Waar ben jij trots op? You Might Also Like

2 Comments

  1. Wooow! Daar mag je trots op zijn! Knap lichaam heb je nu :) Hoeveel beweeg je nu per dag?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik doe mijn best toch elke dag een beetje te bewegen, maar af en toe vlot dat niet zo. Ik werk wel in de Colruyt, dus daar heb ik toch dagelijks wat fitness :)

      Delete

Reacties zijn gemodereerd. Maar maken mij ontzettend blij ;)